Garverbækken i dag....

Dato: 8. Marts 2010
Info fra Lars Hjortshøj


Film fra bækken kan ses:
enten fra You Tube Klik her og se Garverbækken foråret 2010
eller
direkte fra vores LSF server Klik her og se Garverbækken foråret 2010

Bemærk i øvrigt hvor smuk bækken er. Se de lækre sving! Lige noget for en hav- eller bækørred?

Hej Ole

Så har du mig igen på "banen"

Jeg har vedhæftet en lille video snas med lidt "guf" fra bækken optaget med min mobiltelefon i går sidst på eftermiddagen.

Det ses meget tydeligt når der er gang i vaskemaskinen (Stednavn fjernet af webmaster), eller når (navne fjernet af webmaster) får vasket hår eller hvad det nu er, som skummer så fint i bækken.

Det forandrer sig fra dag til dag, men er på bestemte tider meget voldsomt, jeg ved ikke om det kan give så meget skum fra vaskemaskinen, ellers må det jo være fra badevandet.
(navn fjernet af webmaster) der er tidl. indehaver af (Stednavn fjernet af webmaster), kan bevidne, at det for ca. 30 år siden blev godkendt, at udlede spildvand fra gulvafløb og vaske direkte i bækken. Det var dengang... det er vel ikke længere lovligt?

Vil du eventuelt sammen med LSF vurdere, og evt. give mig en tilbagemelding,
om jeg eventuelt skal genoptage dialogen med Favrskov kommune teknisk forvaltning om problemet, eller tror du, at det måske kunne være et emne for DSF's biolog at "gnaske" lidt i?

Vandløbet er jo "målsat" i.h.t. den gamle Vandmiljø Plan 2005, (som endnu ikke er blevet erstattet af noget nyere), men dette forhold har Favrskov miljø jo benægtet, så på et eller andet plan har jeg jo noget, som jeg selv kan holde dem op imod.

Som jeg har sagt og skrevet tidl. så er det sgu meget bedrøveligt, at måtte konstatere, at en myndighed bevidst lader sådan noget svineri passere uden i det mindste, at ville henstille til de nærmeste ejendomme og ikke mindst virksomheder om, at sikre sig, at gældende lovgivning overholdes.

Hilsen/Lars