Tilbage til forsiden - klik her

Nyheder

Undersøgelse af bla. Tjærbækken

Kilde/Info fra: Lars / Webmaster den 2015-12-08
Lars Kielsgaard har modtaget følgende mail fra biolig Torben Tran Ankjærø:

Emne: Undersøgelse af opgangsfisk i Brandstrup Bæk samt det nederste af Tjærbæk 2015

Hej Lars og Jon

Vi var i Brandstrup Bæk og det nederste af Tjærbæk i forgårs, for at lave undersøgelse af hvor mange havørreder der var gået op.

Desværre var det et meget nedslående resultat. Kun en lille havørred var gået op i Brandstrup Bæk, og vi fandt ingen havørreder på det nederste stykke af Tjærbæk. Vi havde desværre ikke tid til at gennemgå hele Tjærbæk.

Vi fjernede en menneskeskabt spærring (træstammer på tværs) på den nedre del af Brandstrup Bæk nedstrøms Teglværksvej, så der skulle være helt fri adgang.

Som jeg husker det plejer Bjerringbro Sportsfiskerforening at gennemgå Brandstrup Bæk for gydebanker hvert år, og sidste år gennemgik Langå Sportsfiskerforening dele af Tjærbæk og registrerede gydebanker.

Set i lyset af de små mængder ørreder, der pt. er i de to bække, så er jeres gydebanke-registreringer vigtige for at vide hvor mange gydefisk der kommer op i vandløbene, så jeg håber I har mod på at fortsætte disse aktiviteter. Det er meget værdifuld viden, vi får ud af det, og vi er taknemmelige for jeres indsats.


Venlig hilsen

Torben Tran Ankjærø
Biolog

Hertil svare Lars Kielsgaard vedrørende Tjærbækken:

Hej Torben

Vi har sat en dag af i Januar til at gennemgå Tjærbækken og tælle gydebanker. Har i også været i Houlbjerg skovbæk?

K&B

Lars Kielsgaard
PDF-fil til emnet - Klik her

Undersøgelse af bla. Tjærbækken
 

Slut paa siden
End of page